eTwinning

eTwinning

20.12.2023 108

 


E-Twinning

eTwinning, Avrupa Birliğine bağlı ve/veya üye ülkelerden 2 veya daha fazla okulun internet aracılığıyla tarafların anlaştıkları bir konu üzerinde ortaklaşa proje geliştirmesini ve yürütmesini sağlayan işbirlikçi bir çalışma platformudur.  2014 yılından itibaren ise eTwinning'de aynı ülkeden 2 veya daha fazla okul da çevrimiçi projeler yürütebilir. Avrupa`dan ve kapsama dahil edilmiş tüm ülkeler kayıt olabilir ve birbirleri ile tanışmak, fikir paylaşımında   bulunmak, uygulamaları görmek, öğrenme etkinliklerinde birlikte öğrenmek ve çevrimiçi yürütülen projelere katılabilmek için eTwinning çevrimiçi araçlarını kullanabilir.

        Okulumuz  'LİFE IS LIFE’ (Hayat Hayattır)adlı e-Twinning projesinin ortaklığını yapmaktadır. Bu proje okulumuzda İngilizce Öğretmeni Rahime YILMAZ ve  toplamda 4 öğrenci ile beraber yürütülmektedir.

          Projenin amacı’Hayat Hayattır.. Ve hayatta güzel anlar olduğu kadar hüzünlü anlar da var ne yazık ki. Yaşamda meydana gelen ve önleyemediğimiz yıkıcı sonuçları olan doğal afetleri ve bunlara karşı alınabilecek önlemleri araştırmayı amaçladık.Günümüznde yaşanan doğal afetlere ve bunların meydana gelmesi durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği, psikolojik olarak duruma nasıl yaklaşılması gerektiğini araştırıp çocuklarımıza rehber olmak istedik.

 

         Projemizde Azerbeycan İsmailli City Julyan Village Secondary  School,Gölköy Emirler Şehit Bilal Çıtak Ortaokulu,Gölköy Hürriyet Ortaokulu, Gölköy Atatürk Ortaokulu, Gürgentepe Cumhuriyet Ortaokulu ve Elazığ Doğukent Ortaokulu, Moldova Liceul Teoretic Gaudeamus School, Korgan Kız Anadolu imam Hatip Lisesi, Kayseri Şehit Serdar Gümüş Ortaokulu ve Kahramanmaraş Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi de yer almaktadır.